Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakování chemie životního prostředí - Bartůšková, Jenifer (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu a využití počítačové hry (adventury) při výuce chemie životního prostředí především u žáků druhého stupně základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií. Cílem této adventury je žáky motivovat, aktivizovat a rozvíjet mezipředmětové vztahy. Výuková hra je lokalizována do prostředí Šumavy, konkrétně Kvildska a Vimperska, kde se atraktivní formou seznamují nejen s přírodovědnými poznatky, ale i s historií, památkami a kulturou této oblasti.
Educational computer game, its creation and use for practise of environmental chemistry schoolwork
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; adventura; chemie životního prostředí; ekologické vzdělávání; Wintermute engine; motivace ve výuce; Education game; computer game; adventure; environmental chemistry; eco education; Wintermute engine; study motivation