Vliv kulturní atraktivity na rozvoj cestovního ruchu v regionu - hrad Velhartice - Brandtová, Vilma (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této práce bylo zhodnotit současný stav cestovního ruchu na vybraném území. Na základě terénního šetření byly zjištěny nedostatky oblasti, případně hradu Velhartice. Byly vymezeny návrhy a opatření, které by pomohly k rozvoji cestovního ruchu v oblasti. V oblasti existuje skrytý potenciál, který by bylo potřeba využít. Zvýšila by se tak atraktivita oblasti.
The influence of cultural attractiveness for tourism development in region - Castle Velhartice
Keywords: kulturní cestovní ruch; atraktivita; rozvoj cestovního ruchu; potenciál regionu; cultural tourism; attractiveness; tourism development; potential of the region