Šíření bakteriální rezistence k tetracyklinovým antibiotikům z chovu hospodářských zvířat do půdního prostředí. - Havlíčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná práce se zabývá výskytem tetracyklin rezistenčních genů v půdním prostředí ovlivněném odpady z živočišné výroby. V experimentální části práce byl sledován přenos tetracyklin rezistenčních genů z v exkrementů mléčného skotu do půdy.
Dissemination of bacterial resistance to tetracycline antibiotics from animal husbandry to the soil.