Domácí násilí jako sociálně-patologický jev a možnosti edukace veřejnosti v oblasti jeho trestně právního řešení. - Kršková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je v teoretické části zaměřena na popis znaků, příčin a forem domácího násilí, charakterizuje oběti, pachatele a důsledky domácího násilí. Praktická část se zaměří na případové kazuistiky a zkušenosti pracovníků organizací zabývajících se danou problematikou. Cílem práce bylo sestavit materiál, který by přispěl ke zvýšení povědomí o tomto závažném problému.
Domestic violence as a socio-pathological phenomenon and the possibilities of education of the public in the criminal justice solutions.
Keywords: Domácí násilí; týrání; oběť; pachatel; syndrom týrané ženy; důsledky domácího násilí.; Domestic violence; bullying; victim; offender; Battered woman syndrom; result of domestic violence.