Systém řízení kvality v podniku a jeho zdokonalení - Pivovarská, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného systému řízení kvality ve firmě Fezko a. s. Strakonice a navrhuje možnosti jeho zlepšení. Systém řízení kvality je ve firmě na vysoké úrovni. Firma je certifikována dle ISO/TS 16949. Příležitosti pro zdokonalení systému jsou zejména v oblasti řízení výroby a toku materiálu. Navrhuji využití moderních nástrojů řízení kvality a zavedení principů štíhlé výroby a metody Six Sigma ve výrobě, včetně techniky kaizen a kanban.
Quality management system and its improvement
Keywords: Systém řízení kvality; neustálé zlepšování; TQM; kaizen; kanban; tok materiálu; Quality management system; continual improvement; TQM; kaizen; kanban; material flow