Komparace legislativních odlišností při zakládání obchodních společností a živností v České republice a v Německu - Eibl, Renata (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo porovnat založení zvolené právní formy podnikání, v případě mé diplomové práce společnosti s ručením omezeným a její založení jak v České republice tak v SRN. Hlavní cíl diplomové práce byl tedy splněn a výše zmíněné jsem ve své práci porovnala z mnoha hledisek. Stejně tak jsem zde navrhla možná řešení jakým způsobem by se mohl proces založení, a to nejen společnosti s ručením omezeným, zjednodušit a tím více motivovat budoucí podnikatelské subjekty k podnikání právě ve sféře malých a středních podniků což je pro Českou republiku potenciálním velkým zdrojem příjmů nejen do státního rozpočtu, ale také zdrojem nových pracovních míst atd.
Comparison and identifying differences in legislative requirements to set up and register partnerships, small businesses and companies between Czech Republic and Germany.
Keywords: společnost s ručením omezeným; živnost; založení společnosti; právní forma podnikání; společenská smlouva; small businesses; business; ...; ....; articles of partnership