Neologismy v době "koronakrize": Srovnání češtiny a španělštiny. - Konečná, Elen (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vznikem neologismů za probíhající koronavirové krize v průběhu let 2019-21. Po počátečním představení pojmu neologismus a slovotvorných procesů, které se v jazyce vyskytují, se autorka zaměřuje na určitou slovní zásobu spojenou s koronavirem, která se vyskytuje v běžné mluvě českých a španělských rodilých mluvčích.
Neologisms in the time of the "coronavirus crisis": Comparison of Czech and Spanish.
Keywords: koronavirus; koronakrize; neologismy; epidemie; španělština; čeština; lexikologie; coronavirus; coronacrisis; neologisms; epidemics; Spanish; Czech; lexicology