Komparace vybraných práv a povinností Policie ČR a obecní policie ve vztahu k veřejnosti - Červenka, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je provést analýzu vybraných práv, oprávnění a povinností Policie ČR a vybraných práv, oprávnění a povinností městské respektive obecní policie ve vztahu k veřejnosti s cílem poukázat na rozsah oprávnění těchto složek a předložit návrhy de lege ferenda směřující ke zvýšení či snížení pravomocí uvedených institucí a zabezpečení bezpečnosti a ochrany práv dotčených osob.
The comparison of selected rights and obligations of the Czech Police and the Municipal police force in relation to the general public