Percepce homosexuálních osob a párů v České republice - Brůhová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku vnímání homosexuálních osob a párů naší společností. Přestože Česká republika patří k liberálním státům, není netolerance a homofobie mezi jejími příslušníky neznámým jevem. V teoretické části se budu zabývá vymezením a vysvětlením základních pojmů tohoto tématu. Pozornost zaměřím na otázky coming out procesu, gay a lesbického rodičovství a diskriminace na základě sexuální orientace. Dále se budu věnovat již publikovaným výzkumům a procesu přijetí zákona o registrovaném partnerství. V praktické části se pomocí kvalitativního výzkumu pokusím zmapovat názory svého okolí na homosexuální osoby a homosexuální partnerství.
Perception of homosexual persons and couples in the Czech Republic
Keywords: homosexualita; homosexualita mezi muži; ženská homosexualita; coming out proces; registrované partnerství; homosexuality; commasculation; lesbianism; coming out process; registered partnership