Vliv životního stylu na duševní onemocnění na příkladu deprese - Schmidtová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem životního stylu na duševní onemocnění na pří-kladu deprese. Jejím cílem je popsat a zjistit, zda může životní styl přispívat ke vzniku deprese. Práce charakterizuje současnou společnost, definuje životní styl a jeho hlavní oblasti, v nichž se projevuje. Popisuje afektivní poruchy. Závěr práce pro lepší dokres-lení teoretických poznatků tvoří rozhovory s lidmi zdravými a trpícími depresí.
Influence of Lifestyle on Mental Illness More Specifically Depression
Keywords: společnost; životní styl; deprese; society; lifestyle; depression