Cytotypová variabilita Huperzia selago agg. ve střední Evropě - Krejčí, Joel (Jihočeská univerzita, 2018)
Byla studována cytotypová variabilita Huperzia selago agg. v Evropě. Byly porovnávány vzorky z montánních (do 1000 m n. m. včetně) a vyšších poloh. Tyto vzorky byly analyzovány pomocí průtokové cytometrie. Byly nalezeny dva cytotypy.
Cytotype variability in Huperzia selago agg. in middle Europe
Keywords: Huperzia selago; vranec jedlový; cytotypová variabilita; Evropa; stanovení cytotypů; Huperzia selago; Northern firmoss; cytotype variability; Europe; cytotype determination