Valenz der Verben in der deutschen Gegenwartssprache kontrastiv - Rysková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem diplomové práce je valence sloves v německém jazyce. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první části práce jsem se nejdříve věnovala pojmu valence obecně a vysvětlila jsem všechny pojmy s tímto tématem související. Poté jsem zpracovala valenční teorie čtyř vybraných německých lingvistů, které jsem porovnala. V praktické části jsem na základě konfrontace nalezených výrazů z několika německých slovníků vytvořila německo - český valenční slovník německých sloves. Na závěr práce jsem shrnula výsledek svého zkoumání a údaje statisticky zpracovala.
Valence of verbs in current german language in comparison
Keywords: valence; valence