Školní pozorování a pokusy s půdou. - Němcová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce bylo utvořit přehled školních pokusů a pozorování na téma ?PŮDA?, jejich utřídění, zhodnocení z hlediska časové náročnosti, obtížnosti a náročnosti na pomůcky a doporučení pro ZŠ či víceletá gymnázia za účelem vytvoření metodické příručky pro učitele. Některé navržené pokusy byly vyzkoušeny se žáky Gymnázia Dr. Aleše Hrdličky v Humpolci.
The scool observations and experiments with soil
Keywords: školní pokusy; půda; pedologie; metodická příručka pro učitele; school experiments; soil; pedology; metodical help for teachers