Změny v rozpočtovém určení daní obcím. - Průšová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit vliv změn v rozpočtovém určení daní obcím po roce 2000 na alokaci daňových příjmů. Literární přehled je věnován objasnění problematiky fiskálního federalismu a fiskální decentralizace. Dále jsou vymezeny vlastní příjmy územních rozpočtů a konkrétní daňové příjmy. Dlaší zmíněnou problematikou je vývoj rozpočtového určení daní. V praktické části jsem hodnotila vliv změn v rozpočtovém určení daní obcím po roce 2000 na alokaci daňových příjmů. Předmětem hodnocení byly daňové příjmy obcí Jihočeského kraje a kraje Vysočina za roky 2002, 2005, 2007, 2008 a 2009.
Changes in the budgetary allocation of taxes to municipalities.