Domácí péče na Trhovosvinensku - Kavalíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá dostupností služeb domácí péče na spádovém území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny (Jihočeský kraj). V teoretické části je stručně vymezena domácí péče, dále je popsán její význam a výhody, zvláště v porovnání s péčí ústavní a také jeden z hlavních problémů, který současnou domácí péči provází ? její dostupnost. V praktické části je proveden monitoring současného stavu domácí péče na Trhovosvinensku na základě výchozí analýzy situace (poskytovatelé sociálních a jiných služeb) a uskutečněného dotazníkového šetření u veřejně působících osob. Závěrečné shrnutí výsledků ukazuje na nejednoznačnou situaci domácí péče v konkrétní lokalitě.
Home care services in the area of Trhové Sviny
Keywords: domácí péče; dostupnost domácí péče; Trhovosvinensko; osoby s omezenou soběstačností; home care services; accessibility of home care services; area of Trhové Sviny town; persons with limited self-sufficiency