ZUŠ Jihlava a žákovské hudební soubory - Červeňová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem diplomové práce je přehled činnosti ZUŠ Jihlava a zpracování historie, metod práce a společenské úlohy žákovských hudebních souborů, které na půdě této školy působí. Jedná se především o smyčcový orchestr, dechový orchestr a několik dalších souborů. Práce se zaměří vedle profilů osobností dirigentů a vedoucích souborů na otázky vztahu výuky k práci v souborech a přípravy žáků k souborové praxi, na porovnání rozsahu činnosti a kvality jednotlivých souborů a na otázku další hudební praxe absolventů školy a členů těchto souborů.
Music school Jihlava and school orchestras
Keywords: ZUŠ Jihlava; hudební školství; žákovské orchestry; ZUŠ Jihlava; music education; school orchestras