Studium propojení nádorové imunoterapie založené na ataku nádorových buněk buňkami vrozené imunity se zapojením získané imunity - Tichá, Lea (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce bylo studium terapie myšího melanomu B16-F10 založené na aktivaci vrozené i získané imunity. Praktická část zahrnovala optimalizaci terapie založené na TLR signalizaci a aktivaci fagocytózy nádorových buněk. Studovány byly mechanismy terapeutických protinádorových vakcín a vliv terapie na paralelní neléčený nádor.
The study of linking of cancer immunotherapy based on attack of tumor cells by cells of innate immunity with acquired immunity
Keywords: Nádorové onemocnění; imunoterapie; TLR agonisté; terapeutické protinádorové vakcíny; Cancer; immunotherapy; TLR agonist; therapeutic cancer vaccines