Role radiologického asistenta na operačním sále - Flégrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce má podat ucelené informace o začlenění radiologického asistenta do operačního týmu a informovat o jeho činnosti na operačním sále. Upozornit na některé časté chyby a seznámit s častými operačními technikami a s problematikou na operač-ním sále z pohledu radiologického asistenta a tím vést k lepší a přesnější práci radiolo-gického asistenta a zároveň k usnadnění práce operatéra.
The role of the radiology assistant at operating room
Keywords: Radiologický asistent; mobilní RTG přístroj s C ramenem; skiaskopická kontrola; zlomeniny; standardy.; radiographer; operating theatre; traumatologic operations