Srovnání výtvarné produkce dětí žijících v dětských domovech, adoptovaných dětí a dětí žijících ve svých přirozených rodinách - Příkazská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná práce se věnuje využití arteterapie při práci s dětmi a hledání rozdílnosti výtvarného projevu a barevné preference jednotlivých skupin dětí. Stěžejní oblastí práce je tvorba a tvořivost dětí a vzájemné srovnání artefaktů. Práce uvádí základní nalezenou rozdílnost ve výtvarné tvorbě dětí, věnuje se možným interpretačním variantám, výkladům barev a symbolů. Cílem práce je najít základní či možná zásadní rozdíly mezi skupinami dětí a zodpovědět otázku, zda na základě výtvarných produktů lze usuzovat o původu dítěte.
Comparing creative performace of children who are living in the childrenś home an adoptive childern and children who are living in their natural family
Keywords: arteterapie; přirozená rodina; dětský domov; adopce; tvorba; srovnání; art-therapy; family; children´s home; adoption; comparison; production