Vliv klíštěcích slin na produkci cytokinu MIP-2 myšími makrofágy - Slepičková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo kvantifikovat myší cytokin MIP-2 a lidský cytokin IL-8 ELISA metodou a zjistit vliv extraktu ze slinných žláz (SGE) na produkci výše zmíněných cytokinů. Současně byl studován mechanismus působení SGE.
Influence of tick saliva on cytokine MIP-2 production by murine macrophages
Keywords: MIP-2; IL-8; SGE; MIP-2; IL-8; SGE