Partnerství měst a obcí - Praha a Norimberk - Procházková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá spoluprací obcí. Především je zaměřena na partnerství měst a obcí. Popisuje jeho vznik a význam, historický vývoj partnerské spolupráce, současné trendy v této oblasti, možnosti financování společných projektů v rámci této spolupráce a instituce, které se partnerstvím zabývají. V druhé části práce jsou tyto poznatky uvedeny na praktickém příkladu partnerství měst Prahy a Norimberku, a to historie uvedeného partnerství, současná podoba partnerství a přehled společných projektů. Součástí bakalářské práce je také analýza společných aktivit a následné zhodnocení významu partnerství pro Prahu a Norimberk.
Town twinning - Prague and Nuremberg
Keywords: town - twinning; partnerská města a obce; projekty; financování; Praha; Norimberk; town-twinning; partner towns and municipalities; joint projects; financing; Prague; Nuremberg