Udržitelný cestovní ruch ve zvolené oblasti - Posázaví - Nácovská, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo prostřednictvím analýzy zhodnotit současný stav cestovního ruchu v oblasti Posázaví z hlediska udržitelnosti. Na začátku byla sepsána literární rešerše a vytvořena situační analýza oblasti. Následuje terénní šetření formou dotazníkového šetření a řízenými rozhovory s pracovníky pohybujícími se v oblasti cestovního ruchu. Na tomto základě byly potvrzeny nebo vyvráceny hypotézy určené na začátku práce. Na základě terénního šetření bylo navrhnuto vybudování agrofarmy.
Sustainable tourism in selected area
Keywords: cestovní ruch; Posázaví; produkt cestovního ruchu; služby v cestovním ruchu; udržitelný cestovní ruch; udržitelný rozvoj; marketing; tourism; Posázaví; tourism product; tourism services; sustainable tourism; sustainable development; marketing