Manažerské techniky ve vybrané organizaci - Procházková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem této bakalářské práce byla analýza vybraných manažerských technik používaných ve zvolené organizaci a navržení, jak tyto techniky účinněji využívat a rozvíjet. V teoretické části byly vysvětleny čtyři základní manažerské techniky plánování, organizování, vedení a kontrola a různé metody, které jsou při využívání těchto technik používány. V praktické části byla nejprve charakterizována společnost a popsána její historie. Dále zde byl analyzován současný stav, a to prostřednictvím dotazníku a rozhovorů s ředitelem tuzemského prodeje. Výsledky byly prezentovány ve formě grafů. Poslední část práce obsahuje diskuzi a návrh změn, ke kterým jsem dospěla prostřednictvím získaných informací. Realizací těchto návrhů by mohlo dojít k efektivnějšímu využívání manažerských technik a s postupů ve společnosti.
Management techniques in the organization
Keywords: plánování; organizování; vedení; kontrola; manažerské techniky; planning; organizing; management; control; management techniques