Dlouhodobé sezení - negativní faktor životního stylu u studentů PF - Krčmárová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Náplní práce je vymezení možných rizik a komplikací spojených s dlouhodobým sezením na fyzické i duševní zdraví studentů. Teoretická část stručně definuje smysl pohybu v životě člověka a zaměřuje se na změny spojené s životním stylem a na zdravotní potíže způsobené sedavým způsobem života. Praktická část je zaměřena na zjištění celkové doby, kterou jedinci obvykle tráví sezením, jaké uvedené zdravotní potíže na sobě studenti pociťují a jak kompenzují sezení nejen ve svém volném čase.
Long-term session - a negative lifestyle factor in PF students
Keywords: Dlouhodobé sezení; pohyb; životní styl; sedavé zaměstnání; zdravotní potíže; ergonomie; studenti pedagogické fakulty.; Long-term sitting; movement; lifestyle; sedentary employment; health problems; ergonomics; students of the Faculty of Education.