Soužití se členem rodiny trpícím bipolární poruchou - Kanděrová, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá duševním onemocněním s důrazem na poruchu osobnosti (afektivní poruchy - bipolární porucha).Úvodní část je soustředěna na vztah společnosti a její nahlížení na duševně nemocné a z toho vyplívající stigma. Další teoretická část popisuje základní terminologii jednotlivých výrazů, dále se vztahujících k hlavnímu tématu tj. bipolární porucha osobnosti.
Life Together with a Member of Family Handicapped with Bipolar Diseases
Keywords: stigma; duševní onemocnění; psychické onemocnění; agrese; deprese; mánie; nálada; afektivní porucha; bipolární; unipolární porucha; osobnost; syndrom; epizoda; přístup; duševní zdraví; rodina; stigma; mental disease; insanity; agression; craze; mood; affective disease; bipolar alienation; unipolar alienation; personality; syndrome; episode; approach; mental health; family