Nedostatky v psaném projevu - Křiklán, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je postihnout nejfrekventovanější chyby a nedostatky v psaném projevu současných uživatelů českého jazyka. Autor se zaměřuje především na chyby v pravopisu. Jazykový materiál je čerpán z různých typů textů na internetu (kromě internetových diskusí a soukromých příspěvků na sociálních sítích) a na veřejných prostranstvích (výlohy, cedule aj.). Výzkumná část zkoumá nejčastější nedostatky žáků devátých tříd, protože ti mají mít ucelené vědomosti o českém pravopise, ze kterých poté vycházejí i ostatní pisatelé.
Common Mistakes in Written Form of Czech Language
Keywords: Český jazyk; psaná forma; pravopis; chyby; nedostatky; Czech language; written form; Czech orthography; mistakes