Prevalence nadváhy a obezity u dětí na 2. stupni ZŠ v Českých Budějovicích. - Fröhlichová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá zjištěním prevalence nadváhy a obezity u žáků druhého stupně základních škol v Českých Budějovicích. K vyhodnocení získaných dat byly použity hodnoty tělesné výšky a hmotnosti, BMI a hodnoty obvodu pasu a glutea. Výzkum probíhal v 5 základních školách a zúčastnilo se ho celkem 183 probandů. Zjištěná prevalence nadváhy činí celkem 8,7% a prevalence obezity činí 3,3%.
The prevalence of overweight and obesity at Secondary School Pupils in the Region in Ceske Budějovice.
Keywords: prevalence; nadváha; obezita; prevalence; overweight; obesity