Možnosti organizovaného využití volného času žáků 2. stupně v mikroregionu Bystřicko - Beran, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá volnočasovými aktivitami žáku 2. stupně ŽS ve vybraných lokalitách Mikroregionu Bystřicko a Českých Budějovic. Diplomová práce mapuje vybrané možnosti využití volného času v obou lokalitách a zkoumá vztah volnočasových zařízení a jejich klientů ( žáků 2. stupně ZŠ). Důraz jer kladem na otázku, zda žáci dokáží využívat možnosti, které jim daný region v trávení volného času nabízí. V teoretické rovině autor představí oba sledované regiony, vytyčí nejdůležitější teoretické pojmy a zmapuje rozmístění a pestrost nabídky volnočasových aktivit ve vybraných regionech. Samostatnou kapitolou bude vztah mezi trávením volného času a rizikovým chováním mládeže. Výstupem diplomové práce pak budou doporučení v oblasti propagace volnočasových aktivit ve zvolených regionech a zvýšení jejich atraktivity pro cílovou skupinu.
Possibilities of organized leisure time for pupils of upper primary school in microregion Bystřicko
Keywords: Mikroregion Bystřicko; České Budějovice; volný čas; žáci 2. stupně ZŠ; pedagogika; Microregion Bystřicko; České Budějovice; leisure time; pupils of second degree of primary school; pedagogy