Posouzení nezbytnosti zádržných a vsakovacích systémů dešťových vod v zastavěném území - Topičová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je věnována vymezení pojmu srážková voda podle platné legislativy. Dále je definován pojem zádržných a vsakovacích systémů dešťových vod, s jejich stručným popisem. Dokumentuje výpočet retenčních objemů pro tři vybraná povodí v kombinaci akumulace, regulovaného odtoku a vsaku. V práci je zpracována zjednodušená projektová dokumentace akumulace dešťových vod ve vybrané nemovitosti. Diplomová práce je doplněna o fotografie likvidace a využití dešťových vod.
Assessment of the necessity of rainwater detention and absorption systems in urban areas
Keywords: Hospodaření s dešťovou vodou; platná legislativa; systémy likvidace dešťových vod; projekt akumulace dešťové vody; Rainwater management; applicable legislation; rainwater liquidation systems; rainwater accumulation project