Spojovací materiál - historie a současnost - Lang, Aleš (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na historii a současnost vybraného spojovacího materiálu. Na období vzniku prvních prvků spojovacího materiálu, rozvoj masové produkce a sleduje proces normalizace závitu do dnešní doby. V praktické části jsou prezentovány jednotlivé vybrané druhy spojovacího materiálu, jejich vlastnosti a způsoby použití. Jednotlivé prvky spojovacího materiálu jsou tříděny podle způsobu jejich využití.
Connection accessories - past and present
Keywords: spojovací; materiál; závit; normalizace; fasteners; material; screw; fastening; accessories