Vytvoření sestavy robotických systémů pro laboratorní úlohy - Tošner, Svatoslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením robotické sestavy pomocí programovatelného logického automatu neboli PLC (z anglického Programmable Logic Controller). V první části je popsána teorie, vývoj a historie automatizace. Dále jsou zde popsány veškeré použité komponenty. Druhá část práce je zaměřena na sestavení a zprovoznění dané soustavy (řídící jednotky Simatic, dotykového panelu, robotické ruky a 2 pracovních linek). Pomocí této soustavy jsou demonstrovány 3 laboratorní úlohy včetně klíčů k jejich zrealizování.
Creation of assembly of robotic systems for laboratory tasks
Keywords: PLC; automatizace; řízení; PLC; automation; control