Fenomén domova a jeho význam pro výchovu - Soldátová, Marta (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této diplomové práce je popsat důležitost a význam fenoménu domova z hlediska výchovy lidského jedince. Práce zachycuje vývoj názorů na tuto problematiku pohledem antických, českých i světových filosofů. Filosofie domova bude v práci více přiblížena pohledem děl Patočky a Lévinase. Práce se rovněž pokusí nabídnout určité odpovědi na některé aktuální otázky společnosti, které se týkají domova i jeho ztráty. Je také rozebrána problematika výchovy a péče o duši.
The phenomenon of home and its importance for education
Keywords: Domov; péče o duši; výchova; řeč; tvář; bezpečí; bytí; Home; care for the soul; education; speech; face; safety; being