Fundamentální analýza vybraného akciového titulu - Fafílková, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování fundamentální analýzy vybraného akciového titulu. Analýza stanovuje, jakou má akcie vnitřní hodnotu. V této práci byla analyzována akcie společnosti ČEZ, kde byla vypočtena její vnitřní hodnota a poté byla porovnána s tržní cenou. Pro stanovení vnitřní hodnoty akcie jsou použity dividendové diskontní modely, cash flow modely a historické modely a porovnáním bylo zjištěno, zda byla akcie korektně ohodnocena, nadhodnocena či podhodnocena. Pro výpočet těchto modelů bylo potřeba vycházet z kurzů akcie na Burze cenných papírů Praha, Kurzy.cz a z výročních zpráv společnosti ČEZ. Práce obsahuje kvalitativní výsledky výzkumu a po porovnání modelů s teorií bylo stanoveno doporučení pro investory, zda je výhodné do akcie investovat.
Fundamental analysis of selected stock
Keywords: Fundamentální analýza; akciový trh; dividendy; akcie; vnitřní hodnota akcie; Fundamental analysis; selected stock; dividend; shares; internal value of the shares