Zhodnocení prostředí vybrané organizace - Jiránek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení prostředí Terna České Budějovice, jejímž provozovatelem je Jednota, spotřební družstvo České Budějovice. V první části této bakalářské práce jsou popsány a definovány základní pojmy týkající se zhodnocení prostředí organizace. Tyto teoretické pojmy jsou aplikovány na vybranou organizaci v praktické části bakalářské práce. Ta se věnuje zhodnocení vnějšího a vnitřního prostředí pomocí obecně známých analýz jako jsou Porterův modelu pěti sil, PEST analýza, finanční analýza, analýza funkcionálních oblastí a SWOT analýza. Zároveň je popsána organizační struktura organizace. V závěru práce je na základě zjištěných poznatků a provedených analýz navrhnuta strategie dalšího rozvoje společně s případnými možnými zlepšeními pro podnik.
The environment in an organization
Keywords: Porterův model pěti sil; PEST analýza; SWOT analýza; finanční analýza; organizační struktura; analýza funkcionálních oblastí; Terno České Budějovice; Porter's five forces analysis; PEST analysis; SWOT analysis; financial analysis; organization structure; functional areas analysis; Terno České Budějovice