Pohled žáků základní školy na asistenta pedagoga - Zemanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá Pohledem žáků základní školy na asistenta pedagoga. Teoretická část se skládá ze dvou hlavních kapitol. První definuje inkluzivního vzdělávání a jeho podobu na základní škole. Druhá kapitola se zabývá profesí asistenta pedagoga. Nejdříve legislativou upravující jeho práci, a to z pohledu požadované kvalifikace, vykonávání přímé a nepřímé pedagogické činnosti a také platového zařazení. V neposlední řadě vymezením náplně práce asistenta pedagoga a spoluprací mezi učitelem a asistentem pedagoga na základní škole. Cílem této práce je zjistit, jaký pohled mají žáci základní školy na asistenta pedagoga, jaká je podle nich náplň jeho práce a jaké mají zkušenosti se spoluprací mezi asistentem a učitelem.
An opinion of pupils of elementary school on teacher's assistant
Keywords: inkluzivní vzdělávání; asistent pedagoga; inklusive education; the teacher's assistant