Secesní architektura v Prostějově - Kučerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá secesní architekturou v Prostějově. Zachycuje jednotlivé stavby a jejich význam ve městě. Součástí je i stručná charakteristika secesního slohu, krátké medailonky některých významných architektů, kteří se na stavbách podíleli. Rovněţ se zde nachází i stručný katalog staveb, jeţ jsou v této práci popisovány, a obrazová příloha.
Art Nouveau architecture in Prostějov
Keywords: Dějiny města Prostějova; Prostějovská architektura; Emil Králík; Jan Kotěra; Karel Hugo Kepka; secese; historismus; moderna; History of Prostějov; Architecture of Prostějov; Emil Králík; Jan Kotěra; Karel Hugo Kepka; Art Nouveau; Historicism; Modernism