Vzdělávání jako faktor regionálního rozvoje ČR - Streitová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se věnuje problematice vzdělávání a jeho významu jako jednoho z faktorů regionálního rozvoje České republiky. V teoretické části práce jsou zmapovány dokumenty, strategie, programy a instituce zabývající se oblastí vzdělávání. Je zde definován pojem regionální rozvoj a uvedeny některé indikátory regionálního rozvoje a dále současné možnosti finanční podpory pro regiony. V praktické části je provedena analýza a následná syntéza indikátorů regionálního rozvoje. Na základě těchto indikátorů jsou komparovány jednotlivé regiony České republiky. Součástí práce jsou i přílohy pro rozšíření uvedených informací.
Education as a factor of the regional development of the Czech Republic
Keywords: regionální rozvoj; vzdělávání; faktory regionálního rozvoje; terciérní vzdělávání; Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost; regional development; education; factors of the region development; tertiary education; Operational programme Education for Competitiveness