Vyhodnocení exploatačních parametrů vybraných pluhů v porovnatelných podmínkách - Kukla, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
V diplomové práci jsou uvedeny jednotlivé druhy zpracování půdy a jejich možné využití. Práce se zaměřuje na porovnání vybraných pluhů v exploatačních podmínkách. Pluhy byly porovnávány podle výkonnosti, možností typu otáčení na souvrati, spotřeby paliva a životnosti opotřebitelných dílů. Pro měření hodnot byly vybrány pozemky s co nejmenší svažitostí a s co možná nejdelší brázdou, aby bylo minimalizoválo zkreslení výsledků.
Comparison selected plow in comparable conditions
Keywords: radličný pluh; konvenční zpracování půdy; minimalizační zpracování půdy; výkonnost pluhů; spotřeba paliva; coulter plow; conventional soil cultivation; soil minimization; plow performance; fuel consumption