Ochrana spotřebitele v cestovní kanceláři - Líšťanská, Radka (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci je řešena problematika ochrany spotřebitele v cestovní kanceláři související s prodejem zájezdu, poskytováním informací, řešením reklamací a v neposlední řadě řešením situací v případě úpadku cestovní kanceláře. Hlavním vodítkem pro zpracovaní diplomové práce je zákon č. 159/1999 Sb. a další zákonné normy. Hlavním cílem této práce je zhodnocení, zda česká cestovní kancelář jako poskytovatel služeb cestovního ruchu je také poskytovatelem ochrany pro spotřebitele.
Consumer protection in travel agency
Keywords: Cestovní kancelář; pojištění cestovní kanceláře; spotřebitel; ochrana spotřebitele; úpadek cestovní kanceláře; Travel agency; insurance of travel agency; consumer; protection of consumer; bankruptcy of travel agency