Problematika financování rozvoje cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Petrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování cestovního ruchu ve vybrané oblasti jižních Čech. Cílem bakalářské práce je zhodnotit problematiku financování rozvoje cestovního ruchu ve vybrané turistické destinaci. Pro tuto práci byla vybrána turistická oblast Třeboňsko. Práce obsahuje teoretický základ, který se týká základních pojmů, možností financování cestovního ruchu v České republice a historického vývoje cestovního ruchu. Tyto teoretické poznatky jsou aplikovány v analytické části. Analytická část práce představuje region Třeboňsko, přehled financování jednotlivých projektů pro rozvoj cestního ruchu. Následně bude provedena analýza poplatku z pobytu a následná diskuse.
Problems of financing tourism development in selected destination
Keywords: financování cestovního ruchu; pobytové poplatky; cestovní ruch; rozpočtové příjmy; dotace; financing of tourism; stay fee; tourism; budget revenues subsidy