Historie synchronizovaného plavání v České republice - Kutnohorská, Dominika (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce pojednává o historii synchronizovaného plavání v České republice od začátků až po současnost. Její součástí je stručný nástin plavání v České republice a historie synchronizovaného plavání ve světě. Obsahuje i charakteristiku pojmu synchronizované plavání a nástin pravidel. Hlavní část se zabývá historií synchronizovaného plavání v České republice od jejích počátků až po současnost. Obsahuje také rozhovor se současnými reprezentantkami synchronizovaného plavání České republiky. Textová část je doplněna řadou dobových fotografií a příloh s popisky.
History of synchronized swimming in the Czech Republic
Keywords: Česká republika; synchronizované plavání; historie; plavání ve světě; plavání; Czech republic; synchronized swimming; history; swimming in the world; swimming