Finanční leasing - nástroj k obnově zemědělské techniky - Žíla, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2007)
Nastínění aktuálního postoje leasingu vzhledem k zemědělské technice. Dále krátce srovnávám leasingové společnosti, jejich služby, výhody a nevýhody. Pro blišší náhled je velmi důležité porovnání dvou společností využívajících služeb leasingu a jejich pohledy , názory a zkušenosti. V mé práce se také zabívám prodejci zemědělské techniky a charakterizuji jejich společnosti. Nemalá váha se vztahuje na záruční a pozáruční servis nabízený jednotlivými společnostmi zemědělcůnm. Velká část práce je věnována podrobnému rozboru leasingové smlouvy.
Financial leasing - instrument for renovation agricultural technology