Prevence domácího násilí z pohledu sociální práce - Veithová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá prevencí domácího násilí z pohledu sociální práce. V první kapitole se zabývám uvedením do problematiky samotného fenoménu, jaké má formy, charakter a znaky. V druhé kapitole představuji sociální práci zaměřenou na práci s obětmi domácího násilí a spolupráci s orgány státní správy při řešení tohoto problému. Ve třetí kapitole se věnuji prevenci domácího násilí, jakou roli na poli prevence hraje sociální práce a jaká je následná pomoc obětem.
Prevention of domestic violence from the perspective of social work
Keywords: prevence; prevence domácího násilí; sociální práce; oběť; prevention; prevention of domestic violence; social work; victim