Další vzdělávání sociálních pracovníků v denních stacionářích pro klienty od 1 roku do 26 let - Bílková, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce zjišťuje přínos dalšího vzdělávání pro sociální pracovníky v denních stacionářích pro klienty od 1 roku do 26 let. Teoretická část popisuje vzdělávání obecně, odlišnost andragogiky, faktory a motivaci podílející se na učení dospělých. Uvádí požadavky na vzdělání a celoživotní vzdělávání sociálních pracovníků, jaké kompetence rozvíjí sociální pracovník celoživotním vzděláváním, osobnostní rozvoj a s tím spojené hodnoty důležité pro sociální práci. Dále se zabývá denním stacionářem, náplní jeho práce a podporou klientů v ucelené rehabilitaci ve vztahu vzdělávání sociálních pracovníků a mezioborové spolupráce. Výzkumná část zjišťuje přínos dalšího vzdělávání pro sociální pracovníky.
Continuing education of social workers at day centres for clients aged 1 to 26
Keywords: vzdělávání; celoživotní vzdělávání; andragogika; sociální pracovník; kompetence; hodnoty; denní stacionář; ucelená rehabilitace; mezioborová spolupráce; education; lifelong learning; adult education; social worker; competency; values; day centre; comprehensive rehabilitation; interdisciplinary cooperation