GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE V OKRESECH ČESKÉ BUDĚJOVICE A ČESKÝ KRUMLOV - Jirkalová, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem této bakalářské práce ?Geografická analýza trhu práce v okresech České Budějovice a Český Krumlov? je rozbor a zhodnocení situace na trhu práce v okresech České Budějovice a Český Krumlov ve sledovaném období mezi lety 2002 až 2008. První část práce je věnována stručnému rozboru zdrojů dat k dané problematice a charakteristice sledovaných okresů. Následující kapitola se zabývá rozborem a hodnocením situace na trhu práce v České republice a sledovaných okresech po roce 1989. Závěrečná část práce je zaměřena na vývoj zaměstnanosti, nezaměstnanosti a její struktury ve sledovaných okresech v období mezi lety 2002 až 2008.
Geographical analysis of labour market in České Budějovice and Český Krumlov districts
Keywords: trh práce; zaměstnanost; nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; labour market; employment; unemployment; rate of unemployment