Distribution and density of pelagic 0+ fish in canyon-shaped reservoirs and effectiveness of their sampling by fry trawls. - Jůza, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Na pěti kaňonovitých nádržích v České republice byla studována distribuce plůdku ryb na podélných a hloubkových profilech těchto nádrží. Na dvou kaňonovitých a jedné mělké nestratifikované nádrži byla zkoumána účinnost plůdkových tralů v pozdním létě a na jedné kaňonovité nádrži byla zkoumána účinnost ichtyoplanktonních tralů na jaře pro larvy a časné juvenily.
Distribution and density of pelagic 0+ fish in canyon-shaped reservoirs and effectiveness of their sampling by fry trawls.
Keywords: plůdkové tralování; okoun; candát; kaprovité ryby; účinnost vzorkování; gradienty v nádržích; velikostní distribuce; umělé nádrže; fry trawling; perch; pikeperch; Cyprinids; sampling efficiency; gradients in reservoirs; size distribution; artificial reservoirs