East meets West: Multicultural concepts in contemporary Britain viewed by several immigrant authors - Smržová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je pohled na klíčová témata současné západní multikulturní společnosti a jejich odraz v několika literárních dílech britských autorů východního původu. Velká Británie, stejně jako ostatní státy západní Evropy, se potýká s velkým počtem přistěhovalců z jihoasijských zemí. Východní přistěhovalci se musejí vypořádat s řadou těžkostí, které na ně v neznámé kultuře čekají. Práce je rozdělena do pěti hlavních částí, které se zabývají termínem multikulturalismus, uvedením autorů a jejich knih, představením klíčových témat a jejich následnou analýzou ve vybraných knihách.
East meets West: Multicultural concepts in contemporary Britain viewed by several immigrant authors
Střet Východu a Západu: Multikulturní koncepty v současné Británii pohledem několika přistěhovaleckých autorů
Keywords: multikulturalismus; jihoasijští přistěhovalci; Velká Británie; Monica Ali; Zadie Smith; Salman Rushdie; multiculturalism; South Asian immigrants; Great Britain; Monica Ali; Zadie Smith; Salman Rushdie