DOPRAVA A DOJÍŽĎKA ZA PRACÍ V REGIONU MILEVSKA MEZI LÉTY 1991 - 2001 - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná diplomová práce se zabývá analýzou veřejné hromadné dopravy osob v dojížďkovém území v regionu Milevska mezi léty 1991 - 2001. Úvodní kapitoly se věnují cílům práce a přehledu publikované literatury. Kapitola ''metodika zpracování'' se věnuje popisu jednotlivých metod, které jsou použity pro popsání dojížďkového území Milevska a dopravní obslužnosti regionu Milevska. Následující kapitola je zaměřena na vybrané geografické charakteristiky Milevska. Další kapitoly se zabývají dopravní obslužností a dojížďkou obyvatelstva za prací v daném regionu. V rámci této kapitoly je popsán i vývoj dojížďky v České republice a v Jihočeském kraji. Poslední kapitola obsahuje hodnocení zkoumané problematiky.
Transport and work commuting in the Milevsko region between 1991 - 2001
Keywords: Milevsko; doprava; dopravní obslužnost; dojížďka za prací; Milevsko; transport; resident transport; commuting