Dekompozice celulózy ve vybraných mokřadech - Filipová, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
V rámci této bakalářské práce je řešeno téma dekompozice celulózy v mokřadech. Rychlost dekompozice byla studována na několika územích. Mokré Louky u Třeboně, Záblatské louky, Červené blato těžené a netěžené. Intenzita rozkladných procesů byla zjišťována pomocí metody opadových sáčků (litter-bags). Pokus byl prováděn dva roky a pro každý rok byla použita jiná metoda. Sáčky s celulózou byli umísťovány do půdy a na povrch půdy. V práci byly stanoveny hodnoty rychlosti dekompozice na různých místech a v různých časech.
Cellulose decomposition in selected wetlands
Keywords: mokřad; dekompozice; celulóza; wetland; decomposition; cellulose