Rozbor cenných papírů na vybraném odvětví burzy CP pomocí metod technické a fundamentální analýzy - Urbanová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je analyzovat vybrané odvětví z burzy cenných papírů prostřednictvím metod technické a fundamentální analýzy. Na základě získaných výsledků formovat nejvhodnější investiční strategii. Práce zahrnuje testování efektivity trhu pomocí runs testů a korelačních testů. Ve fundamentální analýze byla vybrána metoda porovnání koeficientu alfa a průměrných měsíčních výnosů. Technická analýzy testovala klouzavé průměry a oscilátory. Na základě výsledků byla vybrána vhodná investiční strategie a sestaveno investiční portfolio.
Analysis of stocks on the chosen branch of the Stock Exchange using the methods of technical and fundamental analysis
Keywords: Trh cenných papírů; investiční strategie; fundamentální analýza; technická analýza; klouzavý průměr; oscilátory; investiční portfolio; Stock exchange; Investment Strategy; Fundamental Analysis; Technical Analysis; Moving Average; Oscillators; Investment Portfolio